Archive for september, 2013

PostHeaderIcon Verassingsschieting

 

 

 

 

 

Deze ondertussen jaarlijkse traditie gaat door op 16,18,19 en 20 oktober.

IEDEREEN KOMT IN AANMERKING VOOR DE HOOFDPRIJS

Zoals gebruikelijk gratis deelname voor alle SBZ schutters.

Raadpleeg de affiche voor alle informatie via bijgaande link Verassingsschieting 2013

 

PostHeaderIcon Wedstrijdschieten : hoe begin ik eraan ?

De recreatieve schutters die al eens de  kriebel voelen om te proeven van het wedstrijd sportschieten kunnen dit bij SBZ  gemakkelijk verwezenlijken door deel te nemen aan de interne clubwedstrijden.

Deze wedstrijden bieden de schutter de kans om voor zowat alle disciplines luchtdruk- en vuurwapens, op een eenvoudige manier te starten met het “echte sportschieten”.

Om dit mogelijk te maken laten wij de schutters toe om op een door hen gekozen tijdstip tijdens de openingsuren een serie wedstrijdpunten te schieten.  Dit zorgt dat er geen druk ontstaat om op een bepaalde dag en uur ergens aanwezig te zijn.

Let wel :

  • Slechts 1 wedstrijd per discipline per dag.
  • Sommige disciplines worden wel op een afgesproken tijdstip geschoten, gezien de aard van de wedstrijd (o.a. puntenmatch 30fix+30duel of karabijn keep-korrel)

Een clubcompetitie behelst het schieten van aantal series van x schoten gedurende het jaar (februari – midden december)

  • Het “aantal” series is meestal 6, maar kan afwijken i.f.v. de discipline, zoals ook “x schoten” afhangt van de discipline.
  • Dit “aantal” en “x shoten” kan je gemakkelijk terugvinden op de lijsten CLUBUITSLAGEN die uithangen op het prikbord in de clubhall, waarbij je ook de verschillende luchtdruk en vuurwapens disciplines terugvindt waarvoor clubwedstrijden worden georganiseerd.

Je dient enkel (als houder van digitale kaart) een wedstrijd ‘chipkaart’ in het permanentiebureel te vragen, of als niet kaarthouder cibelkaarten te vragen voor de gewenste discipline en de vastegelegde bijdrage voor clubwedstrijden te betalen.

  • Let wel : verschillende disciplines worden alleen digitaal geschoten, waarbij de bijdrage lidmaatschap digitaal schieten dus vereist is.

Eens deze kaart ingevoerd in de monitor of de cibels voor handen, vuur je het vereist aantal schoten, print het resultaat en laat dit valideren door verantwoordelijke permanentie. In het andere geval laat je de geschoten cibels door verantwoordelijke permanentie valideren.

Deze worden hierna in de wedstrijd brievenbus in het permanentiebureel gestoken en geëvalueerd/gecontroleerd door aangewezen bestuurslid K. Meyfoidt. Deze laatste maakt ook de uitslag op.

Eens dit je bevalt kan je verder gaan door deel te nemen aan interclubwedstrijden zoals Driehoekstornooi pistool, Verbond .22 , Gewest .177 of provinciale kampioenchappen etc….

Veel succes !!!